Izkušnje uporabnikov oz. njihovih lastnikov

Glede na to, da že kar nekaj let prodajamo tole in da se kupci že vračajo po še…lahko to nakazuje, da že gre za pozitivne izkušnje. Bomo uporabnike lepo povabili, da nam kaj napišejo…kakšno svojo izkušnjo in vse bomo zabležili na tej strani.

Veterinar priporoča

Mi smo pred tem, ko so na trg prišli izdelki za živali, poskusili uporabljati konopljino olje, kot tako, ker so raziskave tujih avtorjev in priporočila ljudi, ki so tudi na sebi uporabljali to olje, bila zelo ugodna za samo zdravje ljudi, smo se potem odločili uporabljati v določenih primerih konopljino olje, kot tako, pri pomoči zdravljenja ali ohranjanja zdravja pri živalih. Predvsem smo ga uporabljali pri presnovnih boleznih, se pravi boleznih prebavil in jeter, ter pri boleznih kože.

Ugotovili smo, da če dajejo to takim živalim, ki kažejo te težave, se pravi težave s presnovo, jetri in kožo, da se po določenem obdobju, ko se to dodaja med hrano, njihovo stanje izboljša. Torej, konopljo uporabljamo kot dodatek k terapijam in dejansko je rezultat pozitiven.

Pri konjih smo ugotovili potem tudi v nadaljevanju da pomaga tudi pri boleznih dihal. Imeli smo nekaj konjev, ki imajo težave z astmo, se pravi kot posledica nepozdravljenih bolezni dihal ali pa kot posledica alergij na določene alergene okolja. Kot podporno terapijo smo potem dodajali konopljo za konje in učinek je bil zelo dober, tudi pri teh in seveda priporočam da se konoplja kot dodatek tudi v teh primerih k prehrani dodaja.

Marko Nabergoj dr.vet.med.

Kokeršpanjelkica

Če imate radi svoje najboljše prijatelje, jim dajte konopljo in hvaležni vam bodo…

Sama imam kokeršpanjelkico, ki je center univerzuma v našem domu…na žalost smo pred letom in pol ugotovili da ima hudo alergijo na živalske beljakovine pa še na morje drugih stvari…ker na žalost veterinarji pri nas niso “alternativci” in prisegajo na antibiotike, ki pa delajo še večjo škodo, sem šla v akcijo sama…ker je bilo potrebno zamenjati vso njeno hrano, eliminirati praktično vse(ne morete si predstavljati koliko nesnage naši psi pojedo v njihovi “kvalitetni hrani”, vsa soja in modificirana koruza in še in še)…še pred časom sem brala po netu o konoplji za ljudi, vendar ji okus olja ni “pasal” pa še premalo bi bilo, če bi ji samo olje dodajala, potem pa YEAH …KONOPLJA ZA KUŽKE…naš zaklad je dobil prvo porcijo konoplje in na veliko presenečenje vseh doma je ta kužek konopljo pojedel kot da ni nikoli jedla ničesar drugega…

Kar kmalu so se začeli kazati rezultati, da ne govorim o njeni dlakici, ki se sveti kot na razstavnem kužku, ker ima tudi probleme z začetkom artritisa, so tudi njeni sklepi danes taki kot so bili pred dvemi leti, brez problema skače, divja, skratka vse je ok, ker vse te aminokisline v konoplji, ki so naravnega izvora nekako mažejo njene sklepe….samo skrbeti moramo, da ji ne poide zaloga konoplje, zato naročava že eno leto kar po tri škatle naenkrat :), okužila sem še vse prijatelje, ki imajo kužke in vsi ti kužki imajo sedaj konopljine briketke za nagrado, namesto ničvrednih pedigreov in podobnega sranja …z eno besedo, ne morem prehvaliti, da se je nekdo odločil poskrbeti tudi za naše ljubljenčke…hvala, hvala, hvala predvsem v imenu moje sedaj vegeterjanske lepotičke…lp

Alenka

50-kilski pacient

Pogovor z veterinarjem Miranom Kukovica iz veterinarske ambulante Šekli in Kukovica d.o.o., Gabrovka pri Ljubljani, ki je povedal:”Neverjetno kakšen učinek ima konoplja. Imamo 50 kilskega pacienta, ki je obiskal že mnogo veterinarjev in nihče mu ni mogel pomagati. Kronični ekcem smo mu uspešno pozdravili s pomočjo Hempy briketov, kot dodatek k prehrani in pa s konopljinim oljem, s katerim smo mu mazali področja, kjer je izgubljal dlako.”

Miran Kukovica dr.vet.med.

Jana – doberman (8 let)

Jani so nenadoma na precejšnjih območjih trupa začele izpadati dlake in ker klasično zdravljenje ni pomagalo, smo preko kolegice iz društva Tačke Pomagačke, izvedeli za vas in seveda takoj prišli, če se spomnite… Že po enem mesecu odkar smo na konoplji, so vidne precejšnje izboljšave, tako da bomo kar nadaljevali in pošiljali slike. Jana vam je res hvaležna…mi pa tudi.

Marko

Hempy res pomaga...*na tej sliki se vidi obsežno golo območje, a vidi se tudi, da že nastaja nova dlaka     
Hempy res pomaga...* na tej sliki je približano območje nove rasti dlake